Home  |  Welkom  |  Route  
|
  Reisverslag  
|
  Foto's  
|
  Film  
|
  Info  
|
  Contact
 

Velkomin!
Welkom op onze IJsland website!

IJsland dus. Nergens tref je zo’n grote verscheidenheid aan natuurverschijnselen en indrukwekkende landschappen aan als op dit eiland; grillige rotsformaties, kleurrijke gas- en heetwaterbronnen, tafelbergen, gletsjers, vulkanen, watervallen en nog veel meer. Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie naar ons idee... Er is echter één groot nadeel aan vakanties naar IJsland en dat is het weer. Het IJslandse weer is erg wispelturig en IJsland staat erom bekend vaak slecht weer te hebben; veel wind, veel regen. Tijdens deze vakantie maken wij meer dan ons lief is kennis met dit beruchte IJslandse weer; we komen aan in slecht weer, we vertrekken met slecht weer en bijna alles wat er tussenin zit... ook slecht.

Het blijkt dan ook een vakantie te worden die compleet geleid wordt door het, zelfs voor IJsland, uitzonderlijk slechte weer; al op onze eerste vakantiedag gooien we onze planning om, iets wat nog veel vaker is gebeurd tijdens deze vakantie. We laten plannen schieten, moeten improviseren en het weer bepaalt welke richting we uit gaan, helaas toch vaak zonder veel resultaat.

Maar...

... we zijn tot de conclusie gekomen dat IJsland werkelijk schitterend is en IJsland is zoals het hoort te zijn; de bizarre landschappen, het ruige en onbegaanbare binnenland, de prachtige herfstkleuren in september en ja, dus ook het IJslandse weer hoort erbij.

Met onze 4x4 pick up met camper unit zijn we er 16 dagen op uit getrokken om IJsland op eigen houtje te verkennen. Zo volgden we de ringweg, maar namen we ook een aantal binnenlandse wegen met de daarbij behorende rivierdoorsteken. De één na laatste nacht sliepen we in een guesthouse in Reykjavik om toch nog even kennis te maken met de grote ‘drukke’ hoofdstad van IJsland en de laatste nacht sloten we - relatief gezien - af in luxe; we sliepen nl. in de clinic van de Blue Lagoon! Waarschijnlijk de meest toeristische attractie van IJsland, maar wel lekker relaxed en bovendien gemakkelijk omdat de Blue Lagoon dichtbij het vliegveld ligt waar we de volgende ochtend vroeg van vertrokken.

Na het lezen van verschillende reisverslagen hopen wij met onze site ook een leuke bijdrage te kunnen leveren voor de mensen die zelf ook plannen hebben naar IJsland te gaan, of voor de mensen die gewoon geïnteresseerd zijn. Kijk, lees en huiver...

Groetjes,
Martijn en Lonneke