Home  
|
  Welkom  
|
  Route  |  Reisverslag  |  Foto's  
|
  Film  
|
  Info  
|
  Contact
 

Vrijdag 26 september


Een extra dagje vakantie; 30 uur later op Nederlandse bodem dan gepland

Vorige dag Overzicht

De plannen die we gisteren hadden om Schotland te bekijken zijn weer in de prullenbak beland, aangezien we te weinig tijd hebben om iets te gaan zien en we er eigenlijk ook wel een beetje klaar mee zijn allemaal. We doden onze tijd dus maar weer met cappucino’s, cafe latte’s en espresso’s van Starbucks (lang leve de vouchers!), checken onze tassen in en maken ons klaar voor de vlucht. We zouden eigenlijk vanaf Schiphol de trein naar huis nemen, maar omdat het allemaal vrij laat zou worden halen mijn ouders ons op. We brengen het thuisfront dus op de hoogte van onze aankomsttijd; “We komen om 19.10 uur aan, maar doe maar rustig aan, op Schiphol duurt het toch altijd allemaal erg lang, jullie hebben alle tijd.”

De vlucht zelf verloopt echter verrassend voorspoedig, sterker nog, we landen al om 18.50 uur! Ook nu kan er dus niets volgens het programma gaan. Moet je normaal een eeuwigheid taxiën op Schiphol, binnen 5 minuten staan we aan de slurf (toch een voordeeltje van KLM?) en om het verhaal compleet te maken; voor het eerst liggen onze tassen al op de band vóórdat we zelf bij de bagageband gearriveerd zijn!

Enkele minuten later staan we dus al buiten en bellen we mijn ouders op op te vragen waar ze zitten. “Hè, zijn jullie er NU al? Wij zitten nog in de file en zijn voorlopig nog niet bij Schiphol.” Het wachten kan dus weer beginnen, dit keer op mijn ouders.

We lopen wat rond op Schiphol Plaza, en dan ineens valt mijn oog op een bord bij de NS loketten; “Wegens staking van Prorail rijden er vandaag geen treinen.” Eén van de weinige keren dat we geluk hebben; we waren immers van plan geweest de trein naar huis te nemen...

Als mijn ouders arriveren en we eenmaal in de auto zitten richting zuiden worden onze verhalen vol ongeloof aangehoord... Want één ding is zeker; zoveel pech hebben wij nog nooit op een vakantie gehad!

Maar ondanks alle tegenslagen en het vreselijke weer; we hebben echt wel de schoonheid van IJsland gezien; de gletsjers, de lavavelden, de vulkanen, de kokende modderpotten, de watervallen, het uitgestrekte binnenland en niet te vergeten de prachtige herfstkleuren in september. De overweldigende natuur, de strijd met de elementen, de strijd tussen ijs en vuur. IJsland is dan ook een land in beweging; de aarde boert er, braakt, puft en sist. IJsland leeft!

Het was echter wel een vakantie waarin niets volgens planning verliep en waarin we ons hebben laten leiden door het weer, vaak helaas zonder al te veel resultaat. Maar alles bij elkaar genomen was het een onvergetelijke ervaring en het feit dat we er wederom moeite mee hebben naar huis te gaan, zegt genoeg... We willen terug! Maar dan wel graag met wat minder regen. ;-)

 

Vorige dag Overzicht