Home  
|
  Welkom  
|
  Route  |  Reisverslag  |  Foto's  
|
  Film  
|
  Info  
|
  Contact
 

Dinsdag 23 september


Cappucino’s, café latte’s, espresso’s... en lam

Vorige dag Volgende dag

Geen wind. Het voelt bijna raar. Wel regen, van dat miezerig druilerig Hollandse weer. We soppen de camper uit, kloppen de matten uit, tanken de Dodge vol, spuiten hem snel even af en dan is het tijd om naar het guesthouse te rijden dat we al vanuit Nederland geboekt hadden. We worden hartelijk ontvangen en we zijn de enige gasten dus dat houdt in dat we de gehele verdieping met badkamer en keuken voor ons alleen hebben! Dat is luxe, als je nagaat dat we het al 16 dagen moeten doen met een hokje van 2 bij 3...

Even later arriveert de medewerker van J & S Car Rental en hij verontschuldigt zich voor het slechte weer (alsof hij er wat aan kan doen), dat volgens hem echt uitzonderlijk slecht is geweest de afgelopen weken. Hij vertelt dat de meeste mensen die een camper bij hem hadden gehuurd tijdens de storm zelfs in een hotel zijn gaan slapen! Slim. Dan, na een vluchtige inspectie van de Dodge en met 3785 km meer op de teller, wordt onze auto ingenomen.

Nu is het tijd om Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld, te gaan verkennen. We wandelen wat door de winkelstraten, maar aangezien het zo’n vies weer is belanden we al snel in een door de Lonely Planet aanbevolen café waar we ons te goed doen aan een dubbele espresso, een café latte, een cappucino, een croque monsieur, nog een café latte en tot slot nog een cappucino. Even de schade inhalen zullen we maar zeggen. We hebben een plaatsje aan het raam en we bekijken de Reykjavikse bevolking, allemaal Björkjes. Nou ja, allemaal... vooral de jonge meiden dan. Man, wat zien ze er allemaal uit! Stond de bevolking van Reykjavik niet bekend als ‘hip’ en modieus? Nou, als dat de toekomstige mode gaat worden dan haak ik bij deze af.

We kijken onze ogen uit, maar omdat we niet de hele dag binnen in een gezellig en warm café willen zitten (wie wil dat nou wel), slepen we ons met frisse tegenzin weer de regen in. Na een half uurtje zijn we helemaal doorweekt en we besluiten naar het overdekte winkelcentrum te lopen. Dat blijkt verder weg dan gedacht en onderweg passeren we de Hallgrims kerk. Een vluchtige blik op de kerk bezorgt ons weer een verzakking; de complete kerk staat volledig in de steigers! We kijken er inmiddels helemaal niet meer van op en vlug lopen we door naar Kringlan, het winkelcentrum. Daar is het tenminste droog. Als we wat zijn opgedroogd en opgewarmd lopen we naar Perlan. Perlan bestaat uit 6 watertanks op een heuvel waarop een 14 meter hoge glazen koepel is gebouwd. In de koepel bevindt zich een restaurant vanwaar je een mooi uitzicht over Reykjavik moet hebben. Helaas is dat uitzicht dus bij ons niet mooi; het regent nog steeds en het is erg grauw, we maken er niet eens een foto van.

Vervolgens wandelen we weer terug naar de zee en leggen het kunstwerk het Vikingschip vast (we moeten toch wel íets van Reykjavik vereeuwigd zien), waarna we via straatjes met enkele golfplaten huisjes uiteindelijk in een leuk restaurantje belanden. Het is een erg knus restaurantje en we laten het ons vanavond wederom erg goed smaken; ik kies voor een IJslandse specialiteit; lam, en ik moet zeggen dat het erg lekker is. Zo tafelen we nog een tijdje door onder het genot van een peperdure fles wijn, om later die avond lekker fris gedouched in een echt bed te ploffen...

 

Vorige dag Volgende dag