Home  
|
  Welkom  
|
  Route  |  Reisverslag  |  Foto's  
|
  Film  
|
  Info  
|
  Contact
 

Zaterdag 20 september


IJsland in de zon!

Vorige dag Volgende dag

Wederom een nacht met veel, heel veel regen, maar als we opstaan en de luiken omhoog doen zien we dat er zowaar een paar grote blauwe plekken in de lucht te vinden zijn! Jottum!

We besluiten om nog maar eens oostelijk te gaan rijden, het stuk dat we eerder in de stromende regen hebben afgelegd en dat we nu een herkansing willen geven. Na in een recordtempo ons ontbijt naar binnen te hebben gewerkt gaan we op pad; Seljalandsfoss tegen een blauwe lucht, Skógafoss in de zon, de gletsjers waarvan we nu ineens zien waar ze vandaan komen, Vik waarbij het kerkje ineens een rood dak heeft gekregen, we zien de kust, basaltformaties, hebben uitzicht op Dyrhólaey en nu weten we het zeker; IJsland kleurt nóg mooier in de zon!

Voor het eerst zien we overigens ook hoe hoog de bergen zijn. We hadden de bergen langs de kust alleen nog maar gezien met de toppen in de wolken, geen idee hoe hoog ze zouden zijn. Blijken sommige nu dus amper 50 meter hoog te zijn... Kun je nagaan.

Omdat het zo’n mooi weer is (lees: maar af en toe een bui) rijden we nog een stukje door naar Jökulsárlón, maar eenmaal daar aangekomen blijken er weer de nodige wolken verzameld te zijn rondom de gletsjer en trekt het dicht. We besluiten terug te rijden naar Skaftafell om daar op de camping te gaan staan.

We beslissen diezelfde avond nog dat we morgen toch de F 208 vanuit het zuiden willen gaan rijden om weer naar Landmannalaugar te gaan. De vorige keer was niet bevredigend genoeg, aangezien we de F 208 zuid niet konden rijden en we de wandeling over de Bláhnúkur niet hebben kunnen doen. En dat terwijl we de omgeving van Landmannalaugar zo geweldig vinden, met die gekleurde ryolietbergen! Bovendien begint de tijd te dringen, dinsdag moeten we de auto nl. al weer inleveren, en dus is het morgen of nooit!

 

Vorige dag Volgende dag