Home  |  Welkom  |  Route  
|
  Reisverslag  
|
  Foto's  
|
  Film  
|
  Info  
|
  Contact
 

Ahlan wa Sahlan!
Welkom op onze Egypte website!

Egypte; land van de farao’s, geschenk van de Nijl. We wilden lekker met de feestdagen in december weg en december is een goede periode om naar Egypte te gaan. Het wordt echter geen doorsnee Egypte vakantie; geen badplaatsen als Hurghada of Sharm el Sheik of all inclusive resorts voor ons. Nee, wij gaan individueel rondreizen door een ander gedeelte van Egypte; de Libische woestijn! En natuurlijk kunnen de culturele steden Caïro, Aswan en Luxor hierbij ook niet ontbreken.

We hebben losse tickets geboekt en omdat we in de kerstperiode in het hoogseizoen zitten en het dan vrij moeilijk is om aan overnachtingsplaatsen te komen leek het ons verstandig ook een compleet landpakket te boeken, wat inhoudt dat het vervoer van plaats naar plaats en de accomodaties al geregeld zijn.

De planning is als volgt; vanuit Keulen vliegen we naar Caïro waar we een paar dagen zullen verblijven. Daarna hebben we een privéchauffeur met auto die ons de volgende 5 dagen meeneemt de Libische woestijn in. We zullen verschillende oases aandoen, eten met de bedoeïenen en op kerstavond slapen we onder de sterrenhemel in de Witte Woestijn... Is weer eens iets anders, toch? Na die 5 dagen vol zandhappen komen we aan in Aswan waar we de stof van onze lijven spoelen en waar we een aantal dagen zullen verblijven. Vervolgens nemen we een traditionele felucca en varen we in stijl richting Luxor waar we ook een paar dagen blijven. Daarna een binnenlandse vlucht naar Caïro en aansluitend de vlucht terug naar Keulen.

Na het lezen van verschillende reisverslagen hopen wij met onze site ook een leuke bijdrage te kunnen leveren voor de mensen die zelf ook plannen hebben naar Egypte te gaan, of voor de mensen die gewoon geïnteresseerd zijn. Treedt binnen in het rijk der farao’s...

Groetjes,
Martijn en Lonneke