Home  
|
  Welkom  
|
  Route  |  Reisverslag  |  Foto's  
|
  Film  
|
  Info  
|
  Contact
 

Zaterdag 20 december


Welcome to Egypt...?

Overzicht Volgende dag

Nog maar nauwelijks terug van IJsland en we gaan al weer op pad! Egypte is onze bestemming voor de komende 2 weken. We hebben een individueel pakket bij Koning Aap geboekt en losse tickets geregeld en vliegen dit keer vanaf Keulen/Bonn. Geen getrein voor ons dus, maar lekker voor de deur in onze eigen auto stappen en na slechts anderhalf uur rijden bereiken we het vliegveld.

De vlucht verloopt voorspoedig en na 4 uurtjes vliegen landen we ‘s avonds op Egyptische bodem. Het vliegveld van Caïro oogt op het eerste gezicht vrij kein voor een stad met 20 miljoen inwoners, de chaos is echter groot! Overal geschreeuw, getrek en taxi’s liggen blijkbaar in de uitverkoop. We zoeken naar een bordje van Koning Aap of op zijn minst een bordje met onze namen erop, maar het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Als de grootste drukte wat voorbij lijkt te zijn gaan we verder op zoek, maar nergens een persoon met een bordje voor ons. We besluiten te gaan bellen met de lokale agent. Deze vertelt dat de chauffeur naar ons op zoek is en we spreken bij een herkenningspunt af. Maar geen chauffeur. Half het vliegveld gaat zich met ons bemoeien en al het getouwtrek is me een beetje te veel van het goede. Welcome to Egypt...

Eindelijk, na nog 3 telefoontjes gepleegd te hebben, de complete aankomsthal van binnen en van buiten bekeken te hebben en na anderhalf uur gewacht te hebben, komt dan onze chauffeur aan drentelen. Fris gewassen, de zeep zit nog achter zijn oren, maar nog steeds zonder een bordje. Het blijkt dat hij dus helemaal niet op het vliegveld was, maar dat hij pas net aan is komen rijden. We vragen hoe of wat, maar deze beste man komt niet verder dan 2 woorden Engels, dus houden we onze mond maar. (Later blijkt overigens dat er gedacht werd dat we op 21 december aan zouden komen i.p.v. 20 december; er was dus niemand gepland om ons op te halen.) De transfer van het vliegveld naar ons hotel duurt ruim een uur en de chaos op de wegen, het getoeter, de fel verlichte moskeeën en de schreeuwerige neonreclames trekken als een film aan ons voorbij.

 

Overzicht Volgende dag