Home  |  Welkom  |  Route  |  Reisverslag  |  Foto's  |  Film  |  Info  |  Contact      

 
 

Nĭ hăo!
Welkom op onze China 2006 website!

Dit jaar gaan we met Shoestring op vakantie! Na lang wikken en wegen of we op eigen gelegenheid of georganiseerd zouden gaan, hebben we toch maar voor het laatste gekozen, o.a. omdat het reizen in China moeilijk zou gaan. Tickets zijn niet altijd verkrijgbaar en ook de taal schijnt een serieus probleem te zijn. Daar komt bij dat China een erg groot land is en we 'maar' 4 weken de tijd hebben. De tijd die we dan kwijt zouden zijn met vervoer en overnachtingen regelen willen we liever nuttiger besteden om zo optimaal van China te kunnen genieten. Voor ons dus een reden om dit jaar georganiseerd te gaan!

China dus. Het land van de rochelende Chinezen, van de smerige openbare toiletten, van de mensen die voordringen in de rij voor het loket, en van de passagiers die allemaal als eerste de bus of trein willen betreden ook al zijn alle zitplaatsen vrij. Althans, als we de boeken mogen geloven. Maar China is natuurlijk veel meer dan dat! Het is ook het land van de levendigheid van het straatleven in de traditioneel gebleven gebieden, van de modernisering die zich elders in rap tempo voltrekt, van de indrukwekkendheid van de oude monumenten zoals de Chinese muur, de Verboden stad en het Terracotta Leger, en van de dynamiek van de samenleving in het algemeen. Reden genoeg dus om dit land eens te gaan bezoeken!

We hebben gekozen voor een 29-daagse rondreis met vertrek op 17 september. We vliegen met China Southern Airlines op Beijing en vertrekken weer vanaf Guangzhou (Canton). In China reizen we voornamelijk per nachttrein tussen de grote steden en we hebben 1 binnenlandse vlucht. Alle hotelovernachtingen zijn ook al geregeld.

Na het lezen van verschillende reisverslagen hopen wij met onze site ook een leuke bijdrage te kunnen leveren voor de mensen die zelf ook plannen hebben naar China te gaan, of voor de mensen die gewoon ge´nteresseerd zijn. Veel kijk- en leesplezier!


Groetjes,
Martijn en Lonneke